Za Fejsbuk najbolje da Zakerberg ode

Objavljeno: 20.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, Business.hr

Sa novim velikim padom vrednosti deonica Fejsbuka postavlja se pitanje da li osnivač te kompanije Mark Zakerberg treba i dalje da bude na poziciji direktora?

Deonice Fejsbuka od izlaska na njujoršku berzu u stalnom su padu, a od inicijalne podnude od 38 dolara po deonici izgubljeno je gotovo dvostruko, tako da deonica trenutno vredi samo 20 dolara.

Mediji navode da je Zakerberg vizionar društvenih medija, ali i novajlija kada je u pitanju upravljanje velike kompanije, zbog čega bi možda na čelo Fejsbuka trebalo dovesti iskusnijeg direktora.

- U tom scenariju Zakerberg bi ostao kreativna snaga za podsticanje tehničkih inovacija Fejsbuka, ali bi 28-godišnjak predao titulu direktora nekom ko je pogodniji za kontrolisanje operacija i uspostavljanje odnosa sa sitnim investitorima, ali osnovnim dužnostima za koje je Zakerberg pokazivao premalo apetita ili sklonosti - piše LA Tajms.

Na poslednji pad vrednosti deonica uticalo je to što je istekla zabrana prodaje deonica prvim velikim akcionarima Fejsbuka.

Veliki broj ponuđenih akcija na berzi pokazuje da su se neki od prvih investitora želeli što pre da se povuku iz kompanije. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana