To mogu samo Nemci: Milioni traže da rade više

Objavljeno: 17.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, 24 sata, Tanjug

Oko 7,4 miliona Nemaca želelo bi da radi više, posebno žene koje ne rade puno radno vreme, ali i muškarci sa punim radnim vremenom koji žele dodatni posao.

Prema izveštaju Statističkog zavoda Nemačke Destatis navodi se da je prošle godine u Zavodu za zapošljavanje registrovano 2,5 nezaposlenih lica, dva miliona zaposlenih koji ne rade puno radno vreme, a želeli bi da rade više, 1,7 miliona zaposlenih sa punim radnim vremenom a koji traže dodatan posao i 1,2 miliona svrstanih u kategoriju "tiha rezerva".

U izvestaju Destatisa se podvlači da su od dva miliona osoba koje ne rade puno radno vreme, a želele bi da rade više 72 odsto žene, navodeći kao razlog nemogućnost pronalaska posla sa punim radnim vremenom ili neadekvatne uslove za zbrinjavanje dece.

U kategoriju od 1,7 miliona zaposlenih sa punim radnim vremenom koji bi želeli da rade dodatni posao 72 odsto su muškarci. Želja za dodatnim radnim satima je uglavnom "muški manir", dodaje se u izveštaju.

U grupi "tiha rezerva" ubrojane su osobe koje nisu registrovane na tržištu rada kao osobe koje traže posao ali koje bi mogle u određenim uslovima da rade, kao što su penzioneri ili studenti. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana