Indikativni kurs Evra na dan 24.09.20. :: 117.5973 rsd

I službe bezbednosti o Agrobanci

Objavljeno: 16.08.2012


Vesti izvor: Kamatica

Sednica Biroa za koordinaciju službama bezbednosti zakazana je za ponedeljak 20. avgusta, a tema će biti dalja istraga u aferi Agrobanka, saznaje Tanjug u Vladi Srbije.

Policija je pre desetak dana uhapsila bivšeg prvog čoveka Agrobanke Dušana Antonića, njegovog sina Milana i još nekoliko njihovih saradnika kojima je nakon saslušanja određen pritvor zbog sumnje da su zloupotrebili položaj i banci naneli štetu od 300 miliona evra.

Osumnjičenima u aferi Agrobanka sudija Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor u trajanju do 30 dana na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, a Tužilaštvo je naredilo istragu zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja protiv Dušana Antonića, Bojana Zarića, Slavoljuba Korićanca, Vehba Papića i Bojana Labovića iz Agrobanke.

Istraga se, zbog sumnje da su počinili isto krivično delo, vodi i protiv Miloša Uzelca, Milana Antonića, Branimira Uzelca, Sauda Hasovića i Slobodana Ratkovića.

Mediji su spekulisali da se može dogoditi da u ovom slučaju budu saslušani i bivši premijer i guverner Mirko Svetković i Dejan Šoškić.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je ranije da je rad na slučaju Agrobanka tek počeo, da je završen samo manji deo, ali nije želeo da komentariše da li će u okviru istrage biti saslušan i Šoškić.

Cvetković je komentarišući medijske insinuacije da je umešan u aferu oko Agrobanke poručio da ga ne može ugroziti hajka koju protiv njega vode pojedini mediji, ali da je to pruža "jako lošu sliku o našoj državi".

Šoškić je kao neistine naveo navode da su za "pljačku Agrobanke" odgovorni čelnici NBS iz prethodne dve godine u vreme kada je bio na funkciji guvernera, da je rukovodstvo centralne banke oštetilo državu za 300 miliona evra kao i da je prošle i ove godine opstruiralo istragu i ignorisalo zahteve policije za dobijanje podataka o Agrobanci.

Kriminilastička policija MUP-a Srbije je septembra prošle godine zatražila od Narodne banke izveštaj o vanrednoj kontroli rada Agrobanke, ali je iz NBS u policiju stigao odgovor da izveštaj ne mogu da dostave jer je reč o "službenoj tajni". 27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorimaPogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana