'NBS sarađivala sa policijom oko Agrobanke'

Objavljeno: 13.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, Blic, Beta

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević kaže da će u istrazi slučaja Agrobanka biti saslušani svi koji imaju saznanja o događajima u toj banci i o tome kako su odobravani krediti od 2006. godine do 2011. godine koji su danas nenaplativi.

- Narodna banka Srbije (NBS) je sarađivala s policijom u predistražnom postupku, što proizlazi iz činjenice da se krivična prijava koja je podneta u petak, 10. avgusta, u jednom delu zasniva upravo na izveštaju NBS - rekao je Radisavljević.

On je naveo da je "u ovom trenutku najvažnije" da policija nastavi rad na istraživanju preostalih spornih kredita koji nisu obuhvaćeni već podnetom krivičnom prijavom.

- Tužilaštvo je dalo takav nalog i očekujem od policije da brzo i efikasno uradi taj deo posla. U dalji rad biće uključeni poreska policija i devizni inspektorat kako bi se istražili tokovi novca po odobrenim spornim kreditima, jer se samo na taj način može utvrditi potpuna istina o Agrobanci - rekao je Radisavljević.

Grupa od 10 osumnjičenih za zloupotrebe u Agrobanci na čelu sa bivšim predsednikom izvršnog odbora banke Dušanom Antonićem tereti se da je napravila gubitak u toj banci od 300 miliona evra. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana