MUP: Tužilaštvo odlučuje o Šoškiću

Objavljeno: 13.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, B92, Tanjug

Od tužilaštva zavisi da li će bivši guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić biti saslušan zato što je odbio da policiji dostavi izveštaja o vanrednoj kontroli poslovanja Agrobanke, čiji su čelnici privedeni zbog malverzacija, kažu u MUP-u.

- Mislim da su dalji razgovori sa njim (Šoškićem) u vezi sa dostavljanjem, odnosno nedostavljanjem izveštaja nepotrebni. Sve zavisi od tužilaštva - preciziraju u MUP-u. 

U MUP-u smatraju da je "nekorektno" to što su iz Narodne banke "iznošene laži", ali to je, kažu, "njihov problem".

Naime, kriminilistička policija MUP-a Srbije je septembra prošle godine zatražila od Narodne banke izveštaj o vanrednoj kontroli rada Agrobanke, ali je iz NBS u policiju stigao odgovor da izveštaj ne mogu da dostave jer je reč o "službenoj tajni".

Iz tužilaštva su poručili da se ne bave najavama, pa nisu želeli ni da komentarišu eventualno saslušanje bivšeg guvernera NBS.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević nije želeo da komentariše eventualno saslušanje bivšem guvernera.

On ne želi da govori o imenima, jer "ne želi da najavljuje ko će biti saslušan, ni ko će biti obuhvaćen istragom, niti protiv koga će biti podignuta optužnica".

Njegova poruka je da se Tužilaštvo ne bavi najavama, a kako je dodao, Tužilaštvo je započelo rad na "slučaju Agrobanka", posao nije završen, a urađen je samo jedan manji deo.

Policija je prošle sedmice uhapsila bivšeg prvog čoveka Agrobanke, njegovog sina Milana i još nekoliko njihovih saradnika kojima je nakon saslušanja određen pritvor zbog sumnje da su zloupotrebili položaj i banci naneli štetu od 300 miliona evra. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana