Dačić: Biće još hapšenja zbog Agrobanke

Objavljeno: 10.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, S media, Tanjug

Premijer Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavio je nastavak hapšenja zbog zloupotreba u poslovanju Agrobanke i istakao da na građane Srbije sigurno neće biti prebačen teret ekonomske krize.

- Ova prva hapšenja će sigurno biti nastavljena na osnovu rezultata istrage i zasigurno će još neki ljudi biti obuhvaćeni tim krivičnim prijavama. Nećemo sad o imenima... imamo puno jedinstvo u državnom rukovodstvu i siguran sam da će svi koji su počinili kriminalna dela odgovarati - rekao je Dačić.

On je naveo da se istraga za zloupotrebe u Agrobanci, zbog čega je do sad uhapšeno osam osoba, vodi već nekoliko meseci i da će se voditi i narednih meseci, kao i da će Tužialštvo odrediti za koga ima osnova za pokretanje krivične prijave.

Dačić je, govoreći o ekonomskim merama Vlade Srbije, istakao da će one biti rezultat dogovora i da sigurno teret krize neće biti prebačen na građane.

- Za nekoliko nedelja će biti napravljena analiza postojećeg stanja. Smanjenje deficita sa jedne strane i sa druge strane podsticanje proizvodnje i na takav način ne dozvoliti da se teret krize prebaci na gradjane. Ova vlada sigurno neće teret krize prebaciti na obične gradjane, već će tražiti druge načine - rekao je premijer.

On je dodao da je neophodan brz i jasan program i da će taj program biti poznat u septembru. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana