Ilić: Za tri godine auto-put do Čačka

Objavljeno: 09.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, Novosti

Ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić izjavio je da će nova Vlada Srbije završiti auto-put od Beograda do Čačka u roku od tri godine.

- Realno je da sa oko 300 miliona evra kredita već u martu bude otvoreno još jedno gradilište na trasi Koridora 11, od glavnog grada prema Ljigu. Za ostale deonice mogući su različiti modeli finansiranja - zajam, koncesija, javno-privatno partnerstvo - izjavio je Ilić.

On je rekao da nova vlada želi da napravi auto-put do Čačka i da je zamolio da taj posao bude poveren njegovom ministarstvu, zato što će biti završen u najkraćem roku.

Ilić je naveo da je "hiljade investitora" zainteresovano za prostor sadašnje Glavne železničke stanice na kojem bi se, završetkom Prokopa, dobilo 90 hektara najekskluzivnijeg zemljišta.

- Takođe, mora da se reši pitanje Luke Beograd. I Evropa insistira na tome da luka ne može da bude u gradu. Dok sam bio ministar za kapitalne investicije bilo je dogovoreno da se luka izmesti, pre svega zbog opasnih materija. A prostor gde je sada smeštena luka je ogroman potencijal za investicije, izgradnju - naveo je on. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana