Akcionari: Država krivac, htela da 'otme' Agrobanku

Objavljeno: 09.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, Blic, Tanjug

Akcionari Agrobanke - strani ulagači sa sedištem u zemljama Evropske unije (EU) kažu da nije postojao nijedan razlog za propast Agrobanke i da je uslove za to veštački stvorila država kako bi oduzela imovinu ostalih akcionara.

- Kako se nakon meseci tišine oglasila bivša uprava Agrobanke, potpuno je jasno da ta finansijska institucija nije imala ni jedan uslov za svoju propast. Veštački ih je stvorila Republika Srbija, kao najveći pojedinačni akcionar, kako bi razvlastila sve ostale akcionare i nezakonito na revolucionaran način eksproprirala njihovu imovinu, da bi je samo dan po iniciranom stečaju uzurpirala u Novoj Agrobanci - naveli su akcionari. 

Oni su ocenili kako je nasilno uspostavljena prinudna uprava u Agrobanci, koja nije dozvolila ni nezavisnu reviziju poslovanja u tu banku, došla samo zato da stvori veštačke uslove za eksproprijaciju.

- Između ostalog, u ime Republike Srbije, pobrinula se za ignorisanje dva saziva skupština akcionara. Takođe je sprečila prolongiranje redovno servisiranih kredita i usvojila niz drugih mera za veštačku paralizu Agrobanke - navedeno je u saopštenju koje potpisuje "Qwest investments", kao zastupnik ulagača.

Ocenjeno je i da je "bivše rukovodstvo jasno dokazalo da je Agrobanka bila jedna od perspektivnijih finansijskih institucija, koja se po bilansnim rezultatima nije razlikovala od većine drugih banaka".

Dodaje se i da je "s obzirom na angažman u poljoprivredi, koja je kao delatnost navedena u svim strateškim dokumentima kao prioritetna u Republici Srbiji, još katastrofalnije nasilno prekidanje rada banke".  



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana