Zvanični kurs Evra za dan 23.10.20. :: 117.5893 rsd

Hapšenja zbog Agrobanke, Antonić uhvaćen na granici

Objavljeno: 08.08.2012


Vesti izvor: Kamatica

Bivši predsednik izvršnog odbora Agrobanke uhapšen na graničnom prelazu Sremska Rača, rekao je premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić a prenosi RTS. Antonić je od jutros bio u bekstvu. Sedam saradnika bivšeg čoveka Agrobanke lišeno je slobode ranije.

Uhapšeni su Slavoljub Korićanac, Branimir Uzelac, Suad Hasović, Vehbo Papić, Boban Labović, Miloš Uzelac i Bojan Zarić, prenela je RTS.

Tanjugu je ranije u MUP-u Srbije potvrđeno da je akcija u toku, da je pet lica lišeno slobode,  dok se za Antonićem tragalo.  

 TV B92 je prethodno javila, ne navodeći izvor, da je Antonić rano jutros napustio Srbiju i da više nije dostupan policiji i pravosudnim organima, koji su danas, kako prenosi ta TV, imali nameru da Antonića privedu na informativni razgovor.

Kako Blic nezvanično saznaje, Antonić se u tom trenutku vraćao u Srbiju, a nadležni su tvrdili da je prethodno bio u bekstvu.

Agrobanka je zbog gubitka od 300 miliona evra izgubila dozvolu za rad i NBS je uvela prinudnu upravu, a poslednjih meseci afera u toj banci je u žiži interesovanja srpske javnosti.

Bivši čelnik Agrobanke je sinoć za B92 odbacio kao neosnovane špekulacije da je banka poslovala sa gubitkom dok je on bio na njenom čelu, tvrdeći da je 2010. završila sa dobitkom od 1,1 milijardi dinara.

Prinudna uprava u banci je napravila gubitak od 300 miliona evra uvođenjem privremenih mera NBS, rekao je Antonić za TV B92, mada je kazao kako nije siguran da li je to učinjeno na štetu likvidnosti banke ili njenog bilansa.

On je izrazio spremnost da se pojavi pred istražnim organima, ukoliko ga pozovu, napominjući da svoje reči moze da potkrepi papirima i ugovorima.

Spekuliše se da je upravo na ovu banku mislio potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, kada je nedavno najavio da će do kraja avgusta biti razrešena afera u jednoj banci u Srbiji.

Radisavljević: Uhapšeni čelnici banke i dve firme

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da su danas uhapšeni čelnici Agrobanke i dva privatna preduzeća koja toj banci duguju više od 530 miliona dinara.

- Uskoro treba da počne saslušanje osumnjičenih - rekao je Radisavljević Radio-televiziji Srbije i dodao da je krivični postupak na samom početku, ali i da broj uhapšenih "nije konačan".

Kako je naveo, policija proverava sve sporne i nenaplaćene kredite koje je dala Agrobanka. Radisavljević nije želeo da kaže imena uhapšenih.

Tužilac je pomenuo da je jedno od ta dva privatna preduzeća "Drina Timber". U medijima se prenosi da je suvlasnik tog preduzeća Milan Antonić sin bivšeg čelnika Agrobanke Dušana Antonića. "Drina Timber" je firma iz Ljubovije. 27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorimaPogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana