Dinkić: Donosimo dve mlrd. evra u Srbiju

Objavljeno: 08.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, Tanjug

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić kaže da je u toku ugovaranje sredstava za Srbiju u ukupnom iznosu od oko dve milijardi evra.

On je najavio skori dolazak delegacije Međunarodnog monetarnog fonda, sa kojom će se pregovarati o potpuno novom aranžmanu.

- Na putu smo da ugovorimo likvidna sredstva koja će obezbediti redovnu isplatu plata i penzija - rekao je Dinkić, ali nije želeo da navede detalje, osim da je reč o sredstvima iz inostranih izvora.

Te dve milijardi evra manjim delom su vezane za tržište kapitala, odnosno manji deo će biti zaduživanje države izdavanjem hartija od vrednosti, rekao je Dinkić i najavio da ostaje plan da se emituju evroobveznice u ovoj godini.

Neće biti smanjenja plata i penzija, koje će biti usklađivane sa situacijom u privredi i neće biti otpuštanja u javnim službama dok traje kriza, ponovio je Dinkić i dodao da će se o tome više znati posle razgovora sa predstavnicima sindikata.

Kada je reč o penzijama, Dinkić je najavio da će one pratiti rast plata i dodao da će prva rata 13. penzije biti isplaćena između 17. i 19. Septembra i da će je dobiti svi penzioneri čija je penzija ne prelazi 15.000 dinara. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana