Vlada ima preče poslove od kineskih milijardi

Objavljeno: 08.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, B92, Tanjug

Direktor preduzeća Koridori Srbije Mihajlo Mišić kaže da je ponuda kineske firme "Mostovi i putevi" za izgradnju preostalih deonica na Koridoru 11 sveobuhvatna i kvalitetna.

- Reč je o sveobuhvatnoj ponudi koja obuhvata izgradnju Koridora 11 autoputa. Ponuda obuhvata finansijski deo i animaciju projekta - rekao je Mišić i dodao da je ponuda kvalitetna.

On je podsetio da kompanija "Mostovi i putevi", koja gradi most na Dunavu između Zemuna i Borče, već nekoliko godina radi u Srbiji i dodao da ukupna vrednost iznosi oko 2,5 milijarde evra, što je jako velika cifra i podrazumeva tri velike deonce - od Beograda do Preljine, od Preljine do Požege i od Požege do granice sa Crnom Gorom.

Mišić je naveo da je posebno obrađena deonica od Beograda do Preljine jer je to za Srbiju vrlo značajan saobraćajni pravac.

On je istakao da je ta kompanija dala dve ponude finansiranja - klasično finansiranje koje se odnosi na finansiranje iz kreditnog paketa od 10 milijardi evra namenjenog istočnoevropskim zemljama ili kroz klasičnu koncesiju.

Međutim, on je naveo da je teško reći šta nam više odgovara jer smo "u zamahu" izgradnje puteva i imamo velike obaveze oko Koridora 10, obilaznica oko Beograda i drugih puteva.

On je istakao ponuda predviđa da 40 odsto posla u finansijskom smislu rade domaće firme, a 60 odsto izvode Kinezi.

Na pitanje kada bi vlada mogla da donese odluku o predlogu kineske kompanije, Mišić je istakao da je vlada tek formirana i da ima prečih poslova, ali da je procedura da se sagledaju obaveze koje imamo prema započetoj izgradnji puteva i da se vidi kada bi moglo da se dođe do sredstva. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana