Ilić: Gradiću Koridor i jeftine stanove

Objavljeno: 26.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, Blic, agencije

Šef poslaničke grupe Nova Srbija i kandidat za ministra građevine i urbanizma Velimir Ilić kaže da će prioritet nove vlade biti investicije i zapošljavanje.

- Prioriteti vlade će biti zapošljavanje, investicije koje će zaposliti građane. Treba zaposliti više od 200.000 ljudi da bi imali realno punjenje budžeta - objasnio je on.

Vlada, prema njegovim rečima, treba da pronađe sredstva da pokrije deficit koji je više od tri milijarde evra, a Ilić je rekao da je bitno da se pronađu sredstva za pokrivanje deficita do kraja godine, da bi se premostila ova teška, izborna godina. On je ocenio da je puno izgubljeno.

- Moj prvi potez će biti da krenem sa izgradnjom autoputa prema Čačku. Ozbiljno da krenem sa izgradnjom i da za vreme mandata otvorim autoput. Cilj je da pokrenem građevinske firme širom zemlje, kao i građevinarstvo, proizvodnju građevinskog materijala. Da to bude infuzija Srbiji - objasnio je Ilić.

On navodi da bi izgradnja autoputa od Beograda do Čačka mogla da bude izvedena kombinacijom koncesije i zaduživanja. Ilić je rekao da će to biti autoput punog profila, sa zaustavnim trakama, i da će realizacija tog projekta biti ostvarenje njegovog sna.

Kada je reč o visokogradnji, Ilić je najavio da će naselje "Stepa Stepanović" na Voždovcu da se završi, ali da će njegov prioritet biti jeftini stanovi koji će biti dostupni običnim građanima.

- Moramo više ići na socijalu, moramo rešiti socijalne slučajeve, samohrane majke, decu bez roditelja, invalide, policiju i vojsku. To su stanovi koji moraju biti jevtini, da bi bili pristupačni platama naših radnika. Lepo je napraviti neko naselje, ali Belvil ne može da se proda jer je skup - objasnio je Ilić. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana