Inđija - deo Srbije najbliži Evropi

Objavljeno: 23.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, B92, Tanjug

Investitori koji žele da ulažu u Srbiji prvo pitaju za Inđiju, a razlozi su dobar položaj, razvijena infrastruktura, pojednostavljena administrativna procedura.

Ključ uspeha Inđije, za koju se kaže da je za korak bliža Evropi od ostatka zemlje je u reformi opštinske uprave i otvaranju potpuno komunalno opremljenih industrijskih zona u kojima je urađena kompletna infrastruktura.

Zahvaljujući stalnim reformama, poboljšanju infrastrukture, obrazovanju stanovništva i suzbijanju korupcije Inđija je prepoznatljiva kao poželjno mesto za investiranje ne samo u Srbiji nego u čitavoj Evropi, smatra predsednik te opštine Goran Ješić i ističe da evropske kompanije kada žele da ulažu u Srbiju prvo pitaju za Inđiju.

Napominjući da je ta opština, prema relevantnim pokazateljima, među 20 najboljih lokacija u Srbiji po kvalitetu za investiranje, on je istakao da se domaći, a naročito strani investotori, odlučuju za Inđiju jer se u njoj u kontinuitetu sprovode reforme lokalne administracije i javnih preduzeća, racionalno se troši budžet, ulaže se u obrazovanje i ostvaruje uspešna saradnja ljudskih resursa.

To su osnovni razlozi zbog kojih se investitori iz Evrope prvo raspituju za Inđiju a onda upravo nju odaberu kao lokaciju za ulaganje, bez obzira na to što znaju da će eventualno dobiti veće beneficije ili subvencije u nekim drugim gradovima i opštinama, kazao je Ješić.

Da je Inđija skrojena baš po meri investitora potvrđuje Fešn park autlet centar na samom ulazu u grad, ali i veliki broj fabrika i firmi u severoistočnoj industrijskoj zoni među kojima je i TisenKrup Materials’ koja u Inđiji posluje od 2009. i ima oko 50 stalno zaposlenih.

Kada se uzme u obzir da je u inđijsku opštinu uloženo oko pola milijarde evra direktnih investicija, dobija se najveći procenat direktnih investicija po glavi stanovnika, čime je Inđija na državnom nivou stekla status najbolje opštine u Srbiji. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana