Nemačka: Ko letuje u Grčkoj dobije keš

Objavljeno: 17.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, B92, Beta

Političari stranke Liberala, predložili su da se građanima Nemačke dodeljuje iz državnog budžeta premija ukoliko se odluče za letovanje u Grčkoj.

Poslanik nemačkih Liberala u Evropskom parlamentu (EP) Jorgos Hacimarkakis je obrazložio ovu ideju navodeći da "ovog leta izuzetno loše vreme u Nemačkoj ljude čini sve depresivnijima", te da bi "neka vrsta državne premije koja bi Nemce kratkoročno podstakla da uplate odmor u Grčkoj bila neka vrsta evropskog konjunkturnog programa".

Poslanik Liberala u Bundestagu Ervin Loter smatra da bi bilo "veoma smisleno" da se ustanovi "neka vrsta 'last-minute-premije'" za odmor u Grčkoj, ali i drugim zemljama juga Evrope koje su pogođene finansijskom krizom.

To bi, smatra liberalni političar, "bila pomoć i za Nemce i za Grčku i druge zemlje evropskog juga kojima je hitno potrebno više turista", te bi "politika zajedno sa industrijom trebalo da se pobrine da se ostvari ovaj podsticaj za turiste".

Za sada, doduše, nije bilo povoljnih reakcija na ovu ekscentričnu ideju političara manje nemačke vladajuće stranke.

Turistička sezona u Grčkoj protiče loše, a nemačke turističke kompanije daju popuste i do 30 odsto za one koji se odluče za letovanje u ovoj krizom potresenoj zemlji.

Nemački mediji prenose navode Turističkog saveza Grčke prema kojima je broj rezervacija iz Nemačke opao za 25 do 30 odsto. Do sada su Nemci bili najmnogobrojniji turisti u Grčkoj, tamo je 2011. odmor provelo 2,24 miliona građana Nemačke.

Nemačke turiste je najviše, još pre održavanje i ponavljanja parlamentarnih izbora u Grčkoj, zaplašila mogućnost istupanja te zemlje iz evrozone i sa tim povezana neizvesnot ili opasnost izbijanje finansijkog haosa. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana