Zvanični kurs Evra za dan 01.03.21. :: 117.5768 rsd

Jelašić: Ne može se sa bankama kao pre krize

Objavljeno: 17.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, Dnevnik

Države zahvaćene ekonomskom krizom ne bi trebalo da sada imaju identičan odnos prema bankama kao pre ekonomske krize, ali vlade i banke treba intezivno da sarađuju na obostranu korist da bi se što bolje prevazišli efekti ekonomske krize.

– Država je donela dobru odluku kada je odlučila da privatizuje bankarski sektor u Srbiji, zato što je vlasnička struktura banaka ojačala, a poreski obveznici nisu morali da spasavaju nijednu od tih banaka – izjavio je juče bivši guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić.

On je ocenio da zbog ekonomske krize države i vlade ne treba da imaju isti odnos prema bankama kao pre krize jer se i ekonomska situacija u međuvremenu promenila i situacija u svakoj zemlji se danas znatno razlikuje u odnosu na vreme pre krize.

Jelašić je naglasio da država treba intenzivnije da koristi sopstvene ekonomske potencijale da se novo kreditiranje obezbedi iz domaćih izvora, umesto iz stranih, da se omoguće da podsticajne mere za strane investitore, a vlade i banke treba da intenzivnije sarađuju da bi se obezbedila "situacija u kojoj svi dobijaju”. 27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorimaPogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana