Dinkić na Tviteru: Železara Rusima ili Kinezima

Objavljeno: 16.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, Novosti, Tanjug

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić ocenio je na svom Tviter profilu da je najrealnije da se strateški partner za Železaru Smederevo pronađe u Rusiji ili Kini.

- Za sada najveće šanse imamo da pridobijemo nekog ozbiljnog iz Rusije ili Kine - napisao je Dinkić "tvitujući" na svom profilu.

On je naveo i da su "Amerikanci", odnosno kompanija "Ju-Es stil" koja je Vladi Srbije vratila Železaru početkom godine za jedan dolar, pravili gubitke jer je "cena koksa padala, a cena čelika rasla".

- Rusi ili Kinezi... Oni imaju i gvožđe i koks - naveo je Dinkić, koji bi u budućoj Vladi Srbije trebalo da dobije resor finansija i privrede.

Rok za dostavljanje obavezujućih ponuda na tenderu za izbor strateškog partnera Železare Smederevo produžen je za tri meseca, do 10. septembra, na zahtev zainteresovanih kompanija.

Prijavu za učešće na tenderu podnele su tri kompanije - Junajtid plzen sa sedištem u Luksemburgu, Donjeck stil grup iz Ukrajine i Ural majning end metalurdžikal kompani iz Rusije.

Vlasnik "Donjeck stila" je evropski kralj čelika Rinat Ahmetov i Ukrajinci su prvi potencijalni kupci koji su obišli pogone "Železare Smederevo" nakon što je država otkupila fabriku od "Ju-Es stila".

Komentarišući spekulacije da je ukrajinski oligarh Rinat Ahmetov zainteresovan za Smederevsku železaru, Dinkić je napisao da je čuo da bi "on eventulano bio zainteresovan kada bi Smederevsku železaru kupio u paketu sa Železarom Košice".

Inače, proizvodnja u Železari Smederevo, koja je od januara kada se "Ju-Es still povukao zbog poslovanja sa gubicima u rukama države,privremeno je obustavljena do 1. septembra. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana