Deltini šoping centri će prekriti Srbiju

Objavljeno: 16.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, 24 sata, Tanjug

Izrada projekta šoping mola na beogradskoj Autokomandi je u završnoj fazi, a gradnja ovog objekta trebalo bi da počne u proleće 2013, najavila je potpredsednica Delta holdinga Jelena Krstović.

Krstović je istakla kako Delta holding planira širenje šoping mol biznisa i u drugim većim gradovima Srbije i u regionu.

- Završavamo i pregovore sa nekoliko velikih zakupaca. Šoping mol na Autokomandi imaće oko 250 brendova od kojih će 50 biti potpuno novi na našem tržištu - rekla je Krstović.

Taj tržni centar, površine 200.000 metara kvadratnih, trebalo bi da počne sa radom u jesen 2014, investicija je vredna 200 miliona evra, a biće otvoreno više od 5.000 novih radnih mesta, naglasila je Krstović.

Prema Krstovićevoj, ova investicija je veoma značajna za čitavu privredu Srbije jer će biti angažovan veliki broj podizvođača, dok će mnogobrojne delatnosti biti potpora projektu.

Krstović je istakla da će u šoping molu na Autokomandi, i pored dosta ekskluzivnih brendova veći deo ponude biti dostupan prosečnom potrošaču.

- Početak gradnje tog šoping mola rezultat je opsežnih istraživanja i analiza ne samo Delte već i potencijalnih zakupaca i partnera zainteresovanih za srpsko tržište koja su pokazala da će, u narednom periodu, moderni tržni centri imati dobru perspektivu - navela je Krstović.

Potpredsednica Delta holdinga je napomenula, da je u planu gradnja šoping mola u Beogradu u Bulevaru Despota Stefana koji će biti veći od onog na Autokomandi i sa još više "pristupačnijih" brendova. Širenje šoping mol biznisa planirano je i u Novom Sadu, Nišu, kao i u Banja Luci.

Delta je u izgradnju šoping molova Delta siti u Beogradu i u Podgorici, do sada investirala oko 140 miliona evra. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana