Zvanični kurs Evra za dan 29.09.20. :: 117.5792 rsd

Ješić: Vojvodina 'mercedes', Srbija 'fića'

Objavljeno: 12.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, Radio 021, Tanjug

Novoizabrani pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Goran Ješić izjavio je danas da će jedan od njegovih prvih zadataka biti komunikacija sa resornim republičkim ministarstvom i pomoć vojvođanskoj poljoprivredi.

- Prvi zadatak republičog ministra treba da bude da decentralizuje i regionalizuje poljoprivrednu proizvodnju na teritoriji Srbije jer je ona potpuno različita. U Vojvodini vam je to 'mercedes benz', a negde je to 'fića' ili 'jugo' i zato je moj zadatak komunikacija sa republičkim ministarstvom i pomoć vojvođanskoj poljoprivredi, koja je 'merceds benz', da bude još bolji automobil i da što više pravi profita za građane Vojvodine - rekao je Ješić po izboru na ovu funkciju.

On je kazao da puno toga zavisi od onoga ko će voditi ministarstvo na repubičkom nivou , ali da se nada da biti uspostavljena normalna saradnja, jer je to pre svega u interesu tog ministra "koji sedi u Beogradu, pošto se gro srpske poljoprivrede bazira na vojvođanskoj".

Ješić, koji je prethodih 12 godina bio gradonačelnik Inđije, ocenio je da je nemoguće voditi agrarnu politiku Srbije na cetralizovan način i dodao kako je siguran da je mera koja se donese u Beogradu nekada dobra za proizvođača na Pešteru, ali ne i za vojvođansku poljoprivredu, ili je dobra za vojođansku, ali nije dobra za Zapadnu Srbiju.

Prioritet je, dodao je Ješić, da se napravi akcioni plan za 2013. koji će doprineti poboljšanju konkurentosti poljoprivrede, pošto je to, kako smatra, ključni problem u ovom trenutku.

Ješić je kazao da će u narednih 60 dana održi sastanke sa poljoprivrednim proizvođačama i rukovodiocima zadruga, "kao i onima koji se bave ozbiljnom poljorivredom u Vojvodini", kako bi bio sačinjen i ozbiljan, merljiv plan.

- Moramo u narednih sedam dana sagedati kapacitete, kako bi se prirpemio budžet za agrar, za koji treba da se izdvoji i najviše sredstava, ali za ciljane projekte - rekao je takođe novi pokrajinski sekretar za poljoprivredu.
 27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorimaPogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana