13 ljudi koji 'žele' da unište svet

Objavljeno: 11.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, Business Insider

Američki ekonomski portal Biznis Insajder je objavio listu 13 vodećih ličnosti iz sveta koje su, kako se navodi, pokušale slučajno ili namerno da “unište svet”. 

Taj portal ističe da se teške odluke za ozdravljenje svetske privrede sprečavaju brojnim neslaganjima bilo to u američkom kongresu, u velikim bankama ili na samitima EU. Neka neslaganja su ideološka, poneka nacionalna, dodaje sajt. 

 - Ne želimo nikog da optužujemo da deluje loše, ali je neto-efekat svet u kojem se ne pronalazi pravi put - navodi Business Insider.

Na meti kritike američkog portala našli su se američki predsednik Barak Obama, nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik Francuske Fransoa Oland i britanski premijer Dejvid Kameron.

Tu su i predsednik nacionalne banke SAD Fed Ben Bernanki, ministarka finansija Austrije Marija Fekter, nemački ekonomista Hans Verner Sin, predsednik Evropske centralne banke Mario Dragi, zamenik glavnog i odgovornog urednika nemačkog dnevnika Bild Nikolaus Blome, američki poreski lobista Grover Norkvist, republikanski vođa Erik Kantor, republikanski poslaniK Ron Pol, kao i lider finske opozicije Timo Soini.

Američkom predsedniku portal prebacuje da je usvojio jako mali paket mera pomoći, i da je insistirao na merama štednje čak i kada je bilo jasno da ta politika nije korisna.

Kritika nemačkoj kancelarki je da je njena evropska politika pre svega usmerena na prikupljanju birača na nacionalnom nivou, dok se guverneru nacionalne banke SAD Benu Bernankiju prebacuje da previše okleva u stavljanju na raspolaganje novca. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana