Rafinerija nije ni krenula a već na sudu

Objavljeno: 09.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, B92, agencije

Ministar ekonomije Srbije Nebojša Ćirić kaže da bi bila "velika šteta" ako bi propala investicija Komiko oila u rafineriju nafte u Smederevu i dodaje da bi vlast trebalo da uloži napore da se ta investicije realizuje.

- Nadam se da će ta investicija biti realizovana jer je veoma važna za Smederevo - naglasio je srpski ministar ekonomije i dodao da je o "slučaju Komiko oil" saznao iz medija i da je razumeo da se radi o problemima sa finansiranjem.

Istovremeno, lokalne vlasti su najavile da će pokrenuti tužbu za raskid ugovora o zakupu placa za izgradnju rafinerije zbog kašnjenja u uplati zakupnine.

Američko-holandski konzorcijum Komiko oil je imao obavezu da do 26. juna za zakup uplati 652 miliona dinara, ali je pred istek roka smederevsku upravu obavestio da će uplata kasniti.

Prema ranijem pisanju medija, Komiko oil tražio je da se produži rok za uplatu novca za zakup zemljišta za izgradnju rafinerije zbog problema sa pribavljanjem bankarskih garancija.

Komiko oil je ranije najavio da će rafineriju za preradu nafte, investiciju vrednu 250 miliona dolara, izgraditi za tri godine i u njoj otvoriti oko 700 radnih mesta. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana