"Lili drogerije" kupile fabriku DMB Rakovica

Objavljeno: 06.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, Blic, Tanjug

Kompanija "Lili drogerije" kupila je fabriku DMB Rakovica u cilju ekspanzije i unapređenja svog poslovanja.

U fabrici će se, posle epohe teške industrije, obavljati sofisticirana proizvodnja parafarmaceutičkih proizvoda mnogo pogodnija za urbanu i gusto naseljenu sredinu.

Ukupna vrednost investicija za kompletan projekat DMB Rakovica iznosi 20 miliona evra, što, osim vrednosti po kojoj je kupljena fabrika, obuhvata i planirana ulaganja u opremu i saniranje objekata koje se planira u narednih nekoliko godina.

U skladu sa razvojem poslovanja, kupovina fabričkog kompleksa poput DMB Rakovice predstavlja logičan pravac napredovanja koji će dodatno omogućiti i usavremeniti proizvodnju pomoćnih lekovitih sredstva i dijetetskih preparata.

Industrijski basen u Rakovici ponovo će važiti za produktivno privredno područje, koje svojim radom neće zagađivati životnu sredinu i narušavati život građana emisijom štetnih gasova, s obzirom da je u okviru plana o rekonstrukciji fabričkog kompleksa na prvom mestu ispunjenje svih ekoloških standarda, navedeno je u saopštenju.

Od 2006. godine, potrošačima su u okviru "Lili drogerija" postale dostupne i "Lili apoteke", sa veoma sirokim asortimanom lekova, medicinskih sredstava i medicinske kozmetike, a od nedavno se u njima mogu pronaći i galenski lekovi proizvedeni u Lili galenskoj laboratoriji.

Kako se dodaje, ukupan broj "Lili drogerija" se popeo na 123, dok je među njima 112 onih u čijem sastavu se nalaze i apoteke. "Lili drogerije" zapošljavaju 1.800 ljudi i rade po standardima ISO kvaliteta.

Kompanija je pre tri godine donela odluku o ulasku u zemlje u regionu, pa je tako i zakoračila i na bugarsko tržište, trenutno radi 17 maloprodajnih objekata, a planirano je otvaranje jos četiri do kraja 2012. godine.
 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana