PTT Srbija postaje akcionarsko društvo

Objavljeno: 06.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, Dnevnik

Ministarstvo finansija Srbije objavilo je poziv za izbor konsultanta za restrukturiranje i pretvaranje Javnog preduzeća PTT Srbija u akcionarsko društvo. Kako se navodi u oglasu, rok za obavljanje zadatka je osam meseci, odnosno do 1. aprila 2013. godine.

Pisma zainteresovanosti treba dostaviti u pisanoj formi na engleskom jeziku do 18. jula ove godine. Usluge konsultanta finansiraće se iz donacije Svetske banke, navodi se u oglasu, ali se ne precizira koliki je iznos donacije.

Trenutno je Vlada Srbije vlasnik PTT-a i imenuje sve organe upravljanja, usvaja godišnji plan poslovanja i donosi odluke u vezi s cenama usluga i investiranjem. Takva vrsta stukture pokazala se neefikasnom, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da bi kroz korporativizaciju PTT Srbija trebalo da se uvedu osnovni standardi i vrednosti dobrog korporativnog upravljanja čime se unapređuje poslovanje.

Kako se navodi "s obzirom na to da se privatizacija društvenih preduzeća bliži kraju, Vlada je odlučila da se usredsredi na sveobuhvatno restrukturiranje javnih preduzeća“, odnosno pravno ih transformiše iz javnog preduzeća u akcionarska društva ili društva s ograničenom odgovornošću, kao i podizanje nivoa korporativnog upravljanja i u tom smislu reorganizacija preduzeća. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana