Hrvatima plata od 5.500 evra u EU

Objavljeno: 29.06.2012


Vesti izvor: Kamatica, Poslovni.hr

Plate od 4.200 evra za prevodioce i 5.500 evra za administratore čeka sve one koji se zaposle u institucijama Evropske unije. 

Konkurs za stotinak administratora biće otvoren 13. septembara. Ovaj konkurs, izvrsna je prilika za svakog Hrvata željnog rada u javnim službama Evropske unije.

Oni koji se na njega prijave neće se morati da se takmiče sa ostalim građanima država članica Evropske unije.

Naime, zbog potrebe za ravnotežom zaposlenih iz svih država članica EU Hrvati će na ovim konkursima imati prednost, istakao je Andreas Beneth iz kompanije Arboreus, specijalizovane za pomoć kandidatima za pripremu u zapošljavanju u institucijama EU na predavanju "Kako se zaposliti u institucijama EU".

Beneth je istakao prednosti koje čekaju zaposlene.

Pre svega to je visina plate koja se kreće od 4200 evra za prevodioce i administratore i 5500 evra za stručne prevodioce.

Posao nudi sigurnost uz mogućnost napredovanja. Međutim, pre samog zapošljavanja potrebno je proći strogo testiranje koje zna da potraje čak devet meseci.

Prvo predstoji ispit koji se sastoji od verbalnog, matematičkog i apstraktnog zaključivanja.

Slede grupne vežbe, usmena izlaganja i slično u Centru za procenu. Ako se i to testiranje zadovolji, ime kandidata objavljuje se na rezervnom spisku iz kojeg se u skladu sa potrebama zapošljava.

Uprkos rigoroznom testiranju institucije EU liberalnih su kriterijuma što se tiče diplome. Kandidati se biraju na osnovu sposobnosti, a ne diplome. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana