'Prespitati odluke o Agrobanci'

Objavljeno: 13.06.2012


Vesti izvor: Kamatica, B92

Beogradski advokat Nenad Stanković uputio je zahtev Narodnoj banci Srbije za preispitivanje odluke o oduzimaju dozvole za rad Poljoprivrednoj banci Agrobanka.

Po punomoćju deset akcionara koji poseduju 21,0762 odsto Agrobanke, zahtev je upućen guverneru NBS Dejanu Šoškiću, svim viceguvernerima i članovima Saveta NBS.

U zaglavlju samog zahteva piše da je upućen i predsedniku Republike Srbije, Vladi Republike Srbije, gradonačelniku grada Beograda, predstavniku Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji, delegaciji Evropske unije u Srbiji i ambasadama Austrije, Slovenije i Švedske.

Zahtev za preispitivanje odluke o oduzimanju dozvole za rad Agrobanci podnet je u ime: East capital -Raiffeisenbank kastodi, Ferbild doo Beograd, Erstebank AD Novi Sad-kastodi račun, Qwest investment public company, Miramar doo, Proinvestment AD, AC-SIN doo, Finea holding doo Maribor, MK group doo Beograd, Finworld AD, BDD M V investments AD, Supra group doo, Infinitiv doo, Peagus investents limitid.

U opširnom obrazloženju se, između ostalog, navodi da se zahtev podnosi "imajući u vidu da se odluka može smatrati nezakonitom i zakonski i logički neobjašnjivom, te da kao takva nanosi nenadoknadivu štetu akcionarima Agrobanke (njih 4.715 od kojih je jedan deo akcionara sa svojstvom stranog ulagača), a zatim i samoj Republici Srbiji, kao zemlji koja tvrdi da su joj investicije prioritet i koja teži priključenju Evropskoj uniji“.



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana