Prodaje bubreg da plati dug banci

Objavljeno: 31.05.2012


Vesti izvor: Kamatica, Slobodna Dalmacija

Jedan Splićanin objavio je oglas u kojem prodaje vlastiti bubreg, kako bi mogao banci da otplati dugovanja, zbog kojih su mu blokirani račun. 

- Da uspem prodati bubreg i za njega dobijem 10.000 evra, svi moji životni problemi bili bi rešeni - rekao je 38-godišnji Splićanin DT poreklom iz Slavonije za Slobodnu Dalmaciju. 

Njegov oglas pojaviće se u ponedeljak, zajedno sa njegovim tužnim rečima. "Prodajem bubreg. Razlog: banka, tj FINA, mi je blokirala račune zbog duga od 36 hiljada kuna. Podstanar."

- S dve plate lepo smo živeli, iako je podstanarstvo robija. Stalno mi govore da će doći bolje sutra, ali meni nikako da svane. I onda sam u očaju došao do ideje koja bi mi mogla spasiti život. Jednostavno je nešto kliknulo, seo sam, napisao u trenu taj oglas i doneo ga u novine da se ne predomislim - objašnjava kako je došao na ideju da ponudu bubreg na prodaju.

Kako kaže, 1998. godine je preko ondašnjih čekova podigao šest hiljada kuna. Sve vreme je bio svestan da sam dužan, ali ni OTP banka niti PBZ nisu mu slali izveštaje.

- Sada mi prete prinudnom naplatom, jer se dug tokom ovih godina popeo na za mene nedostižnih 36.000 kuna! Banke su vam danas legitimni lihvari - dodaje DT, po struci inače trgovac. 

Supruga mu nije zaposlena, radila je godinama sezonski za jedan brački hotel, ali ove sezone poziv još nije stigao.

Predlagao je bankama, kaže - klečao pred njima, da mu odobre kredit u protivvrednosti tih famoznih 10 hiljada evra. Time bi otplatio dugovanja i osigurao svojoj porodici smeštaj na godinu dana, a uz svoju platu bi uspevao sve to pratiti. Ali, banke na to nisu htele da pristanu.

- Moja su vam mesečna primanja 3500 kuna, 1500 odlazi na podstanarinu, 500 na režije, a mi od ostatka živimo, ali ako mi banka odmah uzme hiljadu kuna, ja.. -, kaže u očaju. 

Na kraju dodaje: 

- Nisam anarhista, želim i sanjam red u državi. Ako uspijem prodati bubreg, rado ću u državni budžet uplatiti 25 posto PDV-a, ali stvarno ne vidim bez toga svetlo na kraju ovog mog tunela - kazao je DT. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana