Tekst objavljen: 12.11.2019 13:00        


Drugu sedmicu zaredom domaće tržište akcija registrovalo je blagi rast vrednosti uz oporavak prometa. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 225,1 milion dinara (1,9 miliona evra), dok je indeks najlikivnijih akcija, Belex15, porastao 0,2 odsto na 751,9 poena

Blagi rast Belexa, dominacija Komercijalne u prometu

Najprometnija akcija ponovo je bila Komercijalna banka (KMBN) uz promet od 61,1 milion dinara, a gro realizacije je ostvareno na nivou od 3.280 dinara. Ostale su još samo tri sedmice do isteka roka za podnošenje obavezujućih ponuda u privatizaciji ove banke, a prema ranijim najavama medija glavni konkurenti su slovenački NLB, domaća AIK banka i austrijski Raiffeisen.



Naftna industrija Srbije (NIIS) porasla je 1,3 odsto na 680 dinara uz promet od devet miliona dinara. Kompanija je u petak objavila rezultate poslovanja za treći kvartal koji su donekle popravili loš učinak iz prvih šest meseci. NIS je u trećem kvartalu ostvario EBITDA manji za 16 odsto od 15,3 milijarde dinara, dok je neto dobit oslabila 27 odsto na 7,5 milijardi dinara.

Akcijama Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) trgovalo se uglavnom u cenovnom rasponu 810-820 dinara uz promet od 13 miliona dinara. Kompanija je najavila da će kvartalne rezultate poslovanja za period jul-septembar objaviti u petak, 15. novembra. Prioritetne akcije Philip Morrisa (DINNPB) nastavile su snažni uzlazni trend, ponovo dostigavši višegodišnji maksimum, ovaj put na nivou od 5.000 dinara. Od početka godine ove hartije su dobile na vrednosti skoro 44 procenta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Akcije Valjaonice bakra (VBSE) bile su među najvećim dobitnicima nakon što je objavljena namera većinskog vlasnika za preuzimanje kompanije. Akcije su u sedmici porasle skoro 30 procenata na 2.789 dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
belex nedeljni izveštaj Beogradska berza Komercijalna banka BELEX15

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana