Zemljište firmama i bez naknade

Objavljeno: 16.03.2012


Vesti izvor: Kamatica, Novosti

Danas se očekuje usvajanje uredbe Vlade Srbija koja će omogućiti opštinama da malim i srednjim preduzećima ustupe ili daju u zakup zemljište po ceni koja je niža od tržišne ili bez naknade.

Po ovoj uredbi, koju će Vlada, kako se očekuje, usvojiti danas na telefonskoj sednici  lokalne samouprave će moći da otuđe ili izdaju u zakup do 25 ari zemljišta, pod uslovom da vlasnik malog ili srednjeg preduzeća otvori nova radna mesta.

Mala i srednja preduzeća mogla bi i da dobiju deo subvencija namenjenih velikim investitorima. S obzirom na to da ova preduzeća najteže opstaju na početku poslovanja, jedna od verovatnih opcija je i o smanjenje doprinosa u prvoj godini rada.

Prema za sada dostupnim informacijama, u pomoć malim i srednjim preduzećima mogla bi se uključiti i Narodna kancelarija predsednika Republike. Zaposleni u kancelariji bi, naime, ubuduće trebalo da, u slučaju da im se javi neki mali preduzetnik, istome pomognu da reši svoj problem, savetima ili kontaktima sa nadležnim institucijama. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana