Grawe osiguranje - 15 godina u Srbiji

Objavljeno: 28.02.2012


Vesti izvor: Kamatica

Grawe osiguranje obeležilo je 15 godina uspešnog poslovanja u Srbiji, dok taj koncern iz Graca ima tradiciju dugu 184 godine.

Grawe osiguranje bilo je među prvim međunarodnim osiguravačima koje je 1997. godine počelo da posluje u Srbiji i razvija osiguranje života, zasnivajući ga na tradicionalnim temeljima kroz savremeni način poslovanja.

U kratkom vremenskom periodu GRAWE osiguranje je na tržištu Srbije postalo prepoznatljiv brend i jedan od lidera na tržištu, upravo u segmentu osiguranja života“, izjavio je predsednik Upravnog odbora GRAWE osiguranja Kristof Cetl.

Jedna od vodećih rejting agencija u svetu „Standard & Poor’s“, ocenom „A” potvrdila je finansijsku snagu i stabilnost Grawe koncerna.

- Iz perspektive koncerna zadovoljni smo što Grawe u Srbiji, nakon 15 godina poslovanja, beleži izuzetan uspeh i nalazi se u vrhu liste osiguravača u Srbiji po kriterijumu profitabilnosti. „Sigurnost ispred prinosa“ je uvek bila poslovna politika svih osiguravajućih društava našeg Koncerna - naglasio je Otmar Ederer, generalni direktor Grawe koncerna i dodao da su zadovoljni što Grawe u Beogradu može da koristi znanja i iskustva koncerna stečena na tržištima jugoistočne Evrope i što politiku poslovanja mogu da prenesu, primene i usaglase sa poslovanjem Društva u Srbiji.

Prema očekivanjima u 2011.godini prihodi od premija Grawe osiguranja će nadmašiti cifru od 2 milijarde dinara, dok će očekivana bilasna suma biti oko 10 milijardi dinara.

Pored toga, ovim svečanim povodom tokom upriličene proslave, oni su uručili i počasna priznanja kao znak zahvalnosti institucijama i ljudima koji su im ukazali poverenje i pružili podršku, i tako tokom prethodnih 15 godina pomogli da se održi stabilnost i unapredi poslovanje GRAWE osiguranja u Srbiji.

Počasno priznanje Grawe je dodelilo Udruženju osiguravača Srbije koje je primio generalni sekretar Udruženja g.Vladan Manić.

Počasno priznanje, takođe, je primio Miroslav Alavanja, za kreiranje emisije “Moja polisa” koja pojedinačno obrađuje teme vezane za oblast osiguranja, penzijskih i investicionih fondova.

Priznanje je dodeljeno i savetniku Uprave Grawe osiguranja Marku Mikiću, koji je zaslužan za „postavljanje temelja“ međunarodnog poslovanja Grawe koncerna 1991. godine i rast i razvoj ovog osiguravajućeg društva u Srbiji..



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana