Obama obećao pomoć posrnuloj Evropi

Objavljeno: 10.02.2012


Vesti izvor: Kamatica, Bankamagazin

Američki predsednik Barack Obama obećao je italijanskom premijeru Mariju Montiju da će Sjedinjene Američke Države učiniti sve što mogu  kako bi se stabilizovala ekonomska situacija u evrozoni.

Američki predsednik je nakon razgovora s italijanskim premijerom izjavio da su se obojica usuglasila da je Evropi potreban snažniji finansijski sigurnosni štit koji će sprečiti produbljivanje krize.

Obama i Monti naglasili su važnost evropskog ekonomskog rasta, koji je po rečima Obame, osim za Evropu ključan i za celokupnu svetsku ekonomiju pa i Sjedinjene Države.

Obama tvrdi da je Monti pomogao da se vrati poverenje u sposobnost Italije da upravlja vraćanjem duga. Italija je svesna svoje fiskalne odgovornosti i potrebe za strukturalnim reformama, zaključio je američki predsednik.
 

Monti, ugledni ekonomista koji je nasledio bivšeg premijera Silvija Beslusconija, došao je u poseti SAD-u kako bi promovisao svoj ekonomski program i privukao investitore radi smanjenja italijanskog duga

Od američkog predsednika Monti je dobio pohvalu zbog snažnog početka i efikasnih mera za rešavanje krize. Monti je pak rekao da svi Italijani moraju da podnesu žrtvu u tu svrhu. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana