MMF čeka novu vladu

Objavljeno: 10.02.2012


Vesti izvor: Kamatica, B92

Postigunut je dogovor sa  MMF-om da se prva revizija aranžmana realizuje nakon formiranja nove vlade i rebalansa državnog budžeta, izjavio je Mirko Cvetković.

Premijer Srbije naglašava da status aranžmana koji Srbija ima sa tom međunarodnom finansijskom institucijom ostaje nepromenjen.
Potvrđeno je da će Vlada Srbije nastaviti da sprovodi sve dosadašnje dogovore uključujući nivo deficita i visinu javnog duga", rekao je Cvetković.

MMF ne traži da se projekti izbrišu sada nego kada se formira nova vlada. Do tada, novac se neće trošiti na te projekte, ali oni moraju formalno da postoje“, dodao je premijer.

Cvetković je rekao da je u javnosti pogrešno prikazano da je smisao sastanka sa delegacijom MMF-a bio da se promeni budžet i da se Srbija uskladi sa brojkama MMF-a.

"U javnosti je pogrešno prikazano da je smisao ovog susreta da se promeni budžet i da se uskladimo sa ciframa MMF. To nije bilo ni planirano. Ovo je bila tehnička misija koja je pohvalila finansijsku situaciju u 2011. godini i analizu kretanja tokom ove godine. Sredinom godine će misija doći ponovo", rekao je on.

Projekcija privrednog rasta Srbije smanjena na 0,5 odsto, ali o neće uticati na sam budžet.

"U januaru je deficit bio na nivou planiranog, u aprilu ćemo imati novo merenje. Važno je da, uprkos tome što će prihodi biti niži, nećemo povećavati budžetski deficit", rekao je premijer.



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana