Facebook - kompanija koju volite i mrzite

Objavljeno: 23.01.2012


Vesti izvor: Kamatica, Business Insider, Business

Američka korporacija Facebook najomraženija je američka korporacija prema kriterijumu zadovoljstva kupaca, zaposlenih, deoničara, poreznih obveznika i tržišnih učesnika, pokazala je lista koju je objavio Business Insider.
 
Podatke koje su ranije prikupljale i objavljivale razne revizorske kuće, istraživački instituti i internet portali ujedinio je Business Insider, a ispostavilo se da je uverljivo najomraženija američka korporacija Facebook.
 
Društveni servis koji ima više od 800 miliona korisnika globalno dobio je najnižu ocenu svojih korisnika prema američkom indeksu potrošačkog zadovoljstva.
 
Zanemarivanje privatnosti i deljenje privatnih podataka s drugim servisima presudilo je Facebooku. Ipak, taj je servis omražen i globalno, gde je lane prema International Costumer Servisu dobio najlošiju ocenu korisnika.
    
Na drugom mestu je American Airlines, koji je krajem prošle godine zatražio bankrot i time obrisao imovu svojih akcionara.
 
No, osim toga Wall Street Journal proglasio ga je najgorim avio prevoznikom u poslednjih pet godina. Razlog? Čak 70 odsto više otkazanih letova od konkurencije.
  
Treća najomraženija kompanija je telekomunikacijski operater AT&T. Taj telekom korisnici ne vole zbog krajnje nebrige za bežični internet, a napala ga je i američka vlada zbog pokušaja monopolizacije tržišta planiranom kupovinom T-Mobilea.
 
Četvrto mesto drži Nokia, a slede investiciona banka Goldman Sachs, Best Buy, Bank of America, Johnson & Johnson, maloprodajni lanac Sears i on-line videoteka Netflix.



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana