Tekst objavljen: 03.11.2016 9:39        


BEOGRAD, 3. novembra (Tanjug) - Srpski i nemački privrednici, kao i predstavnici civilnog društva, sastaće se krajem meseca na kongresu "Serbian Visions", gde će, saopšteno je danas, zajedno pokušati da nađu način kako da privreda bude efikasnija, civilni sektor jači, a sve u cilju bolje budućnosti Srbije.

"Serbian Visions" - privrednici i NVO o budućnosti Srb

Drugi "Serbian Visions", koji organizuju Nemačko-srpska privredna komora (AHK) i Privredna komora Srbije (PKS), biće održan 26. i 27. novembra u Beogradu, a u diskusijama, forumima i radionicama učestvovaće više od 60 različitih nevladinih organizacija, instituta, udruženja, univerziteta, fakulteta, stručnih asocijacija, preduzeća...

Oni će razgovarati o ljudskim pravima, ekonomiji, obrazovanju, kulturi, zdravlju, zaštiti životne sredine, evropskim integracijama bezbednosti, inovacijama i ostalim segmentima koji čine viziju bolje Srbije.

U Privrednoj komori Srbije danas su predsednici AHK i PKS, Martin Knap i Marko Čadež, potpisali memorandum o razumevanju i poručili da je najveći doprinos "Serbian Visionsa" to što će omogućiti da se ljudi koji se bave istraživanjem raznih društvenih problema spoje sa privrednicima.

Ccadež je u izjavi Tanjugu istakao da neće biti samo reči o društveno-odgovornom poslovanju, koji čini jedan aspekt, već i o onim modelima i konceptima koji su bazirani na dobrom izučavanju društvenih promena i tendencija, a posebno imajući u vidu da živimo u vremenu u kojem se ekonomija radikalno menja.

"Kompanije koje su učestvovali prošle godine počele su kroz svoj poslovni model da primenjuju neke ideje koje su dobile, poput kreiranja strategije u društveno-odgovornom poslovanju", rekao je Čadež.
On je dodao i da je kontakt koji se ostvari na takvim događajima veoma značajan jer 70-ak organizacija predstavlja čime se bavi, i na licu mesa mogu da vide kako mogu da doprinesu boljitku celokupne zajednice svojom odgovornošću i poslovanjem.

Predsednik AHK Martin Knap pozvao je i ostale organizacije da se prijave na besplatan dvodnevni kongres kako bi dobili nove prijatelje i podršku.

Kako je planirano, prvog dana fokus bi trebalo da bude usmeren na budućnosti Srbije u EU, odnosno evropskim integracijama, zaštitom ljudskih prava i ostalim temama koje su u vezi sa evropskim putem Srbije.

Drugog dana biće reči o humanitarnim organizacijama, zaštiti životinja, marinalizovanim grupama...

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana