Tekst objavljen: 03.11.2016 9:40        


BEOGRAD, 3. novembra (Tanjug) - Predstavnici civilnog društva, instituta, udruženja, univerziteta, stručnih asocijacija i privrednici, na dvodnevnoj manifestaciji koja se održava krajem novembra u Beogradu, zajedno će pokušati da predstave svoje ideje, angažovanja i dođu do rešenja kako da privreda bude efikasnija, civilni sektor jači, a ukupni razvoj Srbije brži, saopšteno je iz PKS. 

Serbian Visions multikongres krajem novembra u Beogradu

To će sve biti teme drugog Serbian Visions multikongresa koji 26. i 27. novembra organizuju Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) i Privredna komora Srbije (PKS).

Tim povodom, predsednik PKS Marko Čadež i izvršni direktor Nemačko-srpske privredne komore Martin Knap potpisali su Memorandum o razumevanju kojim su definisane zajedničke aktivnosti na organizaciji ovog događaja.

Ističu da je najveći doprinos "Serbian Visionsa" to što će se na jednom mestu okupiti ljudi iz različitih oblasti i razgovarati o ljudskim pravima, ekonomiji, obrazovanju, kulturi, zdravlju, zaštiti životne sredine, evropskim integracijama, bezbednosti, inovacijama, kao i svim ostalim segmentima koji čine viziju bolje Srbije, dodaje se u saopštenju.

Vikend događaj obuhvata ukupno 60 dvočasovnih manifestacija - predavanja, radionica, projekcija filmova, prezentacija, diskusija i slično, a ulaz za posetioce je potpuno besplatan.
Čadež je istakao da će se u okviru multikongresa razmatrati teme, modeli i koncepti bazirani na temeljnom izučavanju društvenih i ekonomskih promena.

"Kontakt koji se ostvari na takvim događajima veoma značajan, jer 60-ak organizacija predstavlja čime se bavi, svoja znanja i iskustva, kao i mogućnosti da svojom odgovornošću i poslovanjem doprinesu boljitku celokupne zajednice", rekao je Čadež.

Knap je pozvao je organizacije da se prijave za učešće na multikongresu, da predstave svoju delatnost, uspostave nove kontakte i tako dobiju podršku za svoje aktivnosti.

Prvi multikongres u Srbiji, Serbian Visions, održan je u maju prošle godine, a događaj je okupio je preko 3.500 posetilaca.

Učesnici Serbian Visions-a, prvi put, su bili u prilici da predstave rad svojih organizacija, projekte, ideje, vizije i teme za koje se zalažu.
Ove godine očekuje se više od 5.000 posetilaca.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana