Tekst objavljen: 05.05.2017 12:02        


Odluka Velike Britanije da napusti Evropsku uniju nije promenila stav Srbije o evrointegracijama, izjavio je gostujući u programu britanske televizije Sky News glavni ekonomista srpskog pregovaračkog tima sa EU dr Vladimir Krulj.

„Brexit nije promenio stav Srbije o evrointegracijaMa“

„Dve trećine spoljne trgovine Srbije je sa zemljama EU i skoro 90% svih investicija je iz EU. Nezaposlenost je opala za 13 procentnih poena u samo dve godine“.

Zbog toga Srbija nema razloga da menja svoj stav o evrointegracijama, naglasio je dr Vladimir Krulj koji je i predsednik Upravnog odbora Komercijalne banke. Govoreći o uticaju Brexita na srpske evrointegracije dr Vladimir Krulj je istakao da je Velika Britanija jaka i moćna ekonomija, dok je Srbija ekonomija u razvoju, ekonomija koja pokušava da ispuni sve važne kriterijume kako bi imala zdrave javne finansije, a način na koji se to može uraditi jeste da se pridruži i primeni sva evropska pravila i regulative koji približavaju zemlju ispunjenju ekonomskih ciljeva koje je Vlada zacrtala.

Sve su to važne stvari koje imaju veliki pozitivan uticaj na svakodnevni život građana u Srbiji“, naglasio je Krulj. On je istakao da se i posle Brexita, Srbija fokusira na ispunjavanje tehničkih uslova za punopravno članstvo u EU i da u tome nema kašnjenja. Krulj je izrazio uverenje da će Srbija do 2020. godine ispuniti tehničke uslove za punopravno članstvo, ali da će konačna odluka o članstvu Srbije u EU biti politička.

Govoreći o predstojećem drugom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj, dr Vladimir Krulj ističe da i na to treba gledati sa pozitivne strane. „Ako pogledate izbore u Francuskoj, videćete da Francuzi traže nekoga ko će smanjiti nezaposlenost. Sedam od deset Francuza je proevropski nastrojeno. Istovremeno razmišljaju kako će institucije u Briselu ispuniti njihova očekivanja. Mislim da ko god pobedi, jasno je da ćemo imati novu, transparentniju Evropu, koja će biti više po meri svojih građana“, naglasio je u intervjuu za britanski Sky News dr Vladimir Krulj.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Bregzit Vladimir Krulj Komercijalna banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana