Tekst objavljen: 22.05.2013 10:30        


Atmosfera straha od gubitka posla proizvodi dosad nezabeležene nivoa stresa kod radnika, uništavajući na taj način i celu privredu.

Zaposleni zbog krize pod sve većim stresom

Recesija uzima svoj danak, pa je ovo istraživanje pokazalo da su radnici pod najvećim stresom u zadnjih 25 godina, jer strah od nezaposlenosti muči milione radnika koji svakodnevno drhte za svoj posao, zaključak je novog britanskog istraživanja.

Britanci su nivo stresa zaposlenih počeli da mere pre 27 godina, a ankete za prošlu godinu dale su rezultate koji su porazni i upozoravajući. Čak 40 procenata radnika tvrdi da moraju da rade jako brzo ili jako puno.

Skoro 60 odsto ispitanika navodi da im najveći deo dana prolazi u ispunjavanju zadataka sa izuzetno kratkim rokovima, a pošto svaki četvrti radnik smatra da bi mogao ostati bez posla, rade još više.

Uz to, tehnologija je radnike učinila stalno dostupnim, tako da granice između radnog i slobodnog vremena skoro da nema kao i razlike između radnog dana i vikenda.

Velika nezaposlenost promenila je odnos radnika i poslodavaca koji sada imaju toliko velik izbor potencijalnih zamena da se mogu ponašati bahato i nemoralno, zahtevajući sve više od radnika uz pretnju otkazom .

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
radno mesto karijera posao ekonomska kriza stres

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana