Tekst objavljen: 25.05.2017 15:29        


Trgovački lanac Mercator u prva tri meseca ove godine na nivou grupe ostvario je 1,1 miliona evra čiste dobiti, što je povećanje od 64 odsto prema istom lanjskom periodu, podaci su iz tromesečnog finansijskog izveštaja koje je slovenački trgovački lanac, koji je u vlasništvu koncerna Agrokor, objavio putem Ljubljanske berze.

Neznatan pad prodaje Mercatora u prva tri meseca

Grupa Mercator je u prva tri ovogodišnja meseca ostvarila prihode od prodaje u iznosu od 564,6 miliona evra, što je u odnosu na isti lanjski kvartal nominalno smanjenje za 6,7 odsto. No, realni je pad na godišnjem nivou manji, oko 0,7 odsto, s obzirom da je kompanija u međuvremenu prodala svoje lance trgovina Modiana i Intersport u sklopu dezinvestiranja i prodaje zavisnih preduzeća koja nisu deo osnovne trgovačke delatnosti, navodi se u izveštaju.

Dobit iz poslovanja grupe Mercator u prvom kvartalu ove godine dostigla je 5,9 miliona evra. Kako se navodi u Mercatorovom saopštenju za javnost, Nadzorni odbor kompanije je 14. aprila od uprave zatražio da se odmah prouče sve mogućnosti za što skorije prebijanje međusobnih potraživanja i obaveza kompanija iz sastava Mercator i koncerna Agrokor, koje ne posluju u okviru grupe Mercator.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana