Tekst objavljen: 20.04.2017 13:07        


Zbog situacije u Agrokoru formiran je ministarski tim koji će biti u svakodnevnoj komunikaciji u cilju razmene informacija i preduzimanja zajedničkih aktivnosti na očuvanju radnih mesta, interesa dobavljača i stabilnog poslovanja firmi iz sastava Agrokora u svakoj od pojedinačnih zemalja.

Formiran ministarski tim za rešavanje problema Agrokora

To je osnovni zaključak jučerašnjeg sastanka u Vladi Srbije na kojima su učestvovali predstavnici četiri države - Srbija, BiH, Crna Gora i Slovenija. Kako je rečeno svaka od zemalja će sprovoditi kontrolu finansijskih i robnih tokova kompanija vezanih za Agrokor, a u skladu sa zakonima koji važe u te četiri države.

"Srbija stoji bolje nego ostale zemlje u regionu, zbog posebnog pravnog statusa koje ima Merkator S u odnosu na Agrokor. Imamo slične probleme, a tražimo zajednička rešenja", rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Kako je naglasio, ovaj sastanak nije uperen protiv bilo koga, a zajedničke aktivnosti su u cilju stabilizacije situacije u celom regionu. Očekuje se da novi upravnik Agrokora imenuje nezavisne stručnjake za uspešno restrukturiranje firmi u sastavu koncerna.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana