Tekst objavljen: 27.02.2017 11:40        


Do početka letnje sezone kapacitet Aerodroma "Nikola Tesla" biće povećan sa sadašnjih pet miliona, na maksimalnih sedam miliona putnika, rekla je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. 

Dobit Aerodroma u 2016. godini preko 3 mlrd dinara

"U rekonstrukciju Terminala 1 uložena je ukupno oko 1,1 milijarda RSD, a planirano je da radovi budu završeni do 1. maja, kako bi aerodrom bio u potpunosti spreman za letnju sezonu", rekla je Mihajlovićeva. Ona je istakla da je u prethodne dve i po godine Aerodrom „Nikola Tesla“ u modernizaciju i podizanje kvaliteta usluga investirao oko četiri milijarde dinara, i to iz sopstvenih sredstava, sapštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

"Aerodrom će, nakon rekonstrukcije terminala, moći ne samo da primi veći broj putnika, nego i da značajno poboljša kvalitet usluge. To je važno, jer su ovo vrata na kojima dočekujemo goste iz inostranstva, a Srbija ozbiljno radi na tome da iskoristi i razvije svoje turističke potencijale", rekla je ministarka Mihajlović i dodala da se od turizma u narednih pet godina očekuje prihod od dve milijarde.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Aerodroma, Saša Vlaisavljević, izjavio je da očekuje da će dobit tog aerodroma u 2016. biti veća od tri milijarde dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana