Tekst objavljen: 01.03.2017 14:26        


Naftna industrija Srbije (NIS) uspela je prošle godine da prekine dvogodišnji silazni trend kada je u pitanju neto dobit ove kompanije, zabeleživši krajnji rezultat od 15 milijardi dinara što je za 2,8 odsto više u odnosu na godinu pre.

Dobar start NIS-a u 2017, dobit u prva dva meseca

Finansijski direktor kompanije, Anton Fjodorov, izjavio je na predstavljanju rezultata da je NIS dobro otpočeo ovu godinu te da je proizvodnja u periodu januar-februar za jedan odsto veća u odnosu na plan, a da su pozitivan trend nastavili i prerada i promet.

Finansijski posmatrano, kompanija je u prva dva meseca zabeležila dobit od dve milijarde dinara, dok Fjodorov očekuje za prvi kvartal krajnji rezultat od pet milijardi dinara, ukoliko ne bude značajnijih promena na tržištu. On je napomenuo da ove godine neće biti velikih remonta na NIS-ovim postrojenjima što će takođe doprineti stabilnijim rezultatima kompanije.

NIS će ove godine prihodovati značajna sredstva kada je u pitanju regulisanje obaveza državnih preduzeća Srbijagas i Petrohemija – po ovom osnovu, u četiri rate NIS će od države u 2017. dobiti oko 93 miliona evra. 42,7 miliona evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana