Tekst objavljen: 27.06.2013 14:00        


Ministar građevinarstva Velimir Ilić najavio je da će posle usvajanja novog zakona građevinske dozvole biti izdavane u roku od 30 dana i biti besplatne.

Građevinske dozvole: Besplatne i u roku od 30 dana

Govoreći o izdavanju građevinskih dozvola, ministar je, uz napomenu da je Srbija na kraju liste po tom parametru, najavio da će po usvajanju novih zakonskih rešenja one biti izdavane na jednom šalteru, u roku od 30 dana i da će biti besplatne.

- To su svet i investitori od nas tražili. Građevinska dozvola će se izdavati na jednom mestu, na jednom šalteru, za veoma kratko vreme do 30 dana i biće besplatna, a sukcesivno do upotrebne dozvole samo stvarne obaveze koje grad ili opština ulože u tu lokaciju će se naplaćivati - objasnio je Ilić.

On je precizirao da je zakon o legalizaciji gotov i da je trenutno upućen na mišljenje drugim ministarstvima, kao i da su sada odvojeni zakoni o legalizaciji i o prostornom planiranju.

Ilić je apelovao na građane da upisuju imovinu u Katastar nepokretnosti, navodieći da bez toga neće moći da stavljaju u promet i da trguju tim nepokretnostima.

- Ono iznosi 8.000 dinara. Upisuju se objekti gde nije sporna imovina i privatne kuće do 300 kvadrata, lokali do 100 kvadrata, vikendice do 200 kvadrata. Kod spornih objekata treba sačekati da se završi sudski proces - naveo je Ilić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dozvole građevinske dozvole katastar Velimir Ilić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana