Tekst objavljen: 21.02.2016 16:05        


Vraćamo turizam na ekonomsku i privrednu mapu Srbije, poručio je potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić. 

Vraćamo turizam na privrednu mapu Srbije

"To ranije nije bio slučaj i to govori o značaju koji ova vlada daje turizmu. Vraćamo turizam na ekonomsku i privrednu mapu Srbije", poručio je Ljajić u izjavi Tanjugu.

On je rekao i da očekuje da će na Sajmu turizma biti oboreno nekoliko rekorda.
"Neke rekorde smo već oborili, jer je učestvovalo 55 zemalja i 1.150 učesnika. Očekujemo obaranje rekorda i kada je reč o ukupnom broju posetilaca, jer je prošle godine bilo njih oko 70.000, a ove godine očekujemo bar 75.000", rekao je Ljajić dodajući da očekuje prisustvo i oko 100 novinara uglavnom iz regiona.

Prema njegovim rečima, Sajam je idealna prilika da se Srbija predstavi u najboljem svetlu, budući da je reč o jednom od najvećih sajmova u jugoistočnoj Evropi, dok je u čitavoj Evropi u prvih sedam po obimu, kapacitetima i broju izlagača.

"Verujem da će to biće prilika da se naprave brojni ugovori i aranžmani. U tom smislu, ovaj sajam je sličan berlinskom, miks poslovnog i potrošačkog. Tu će i naših 110 lokalnih samouprava imati priliku da predstave turističku ponudu", rekao je Ljajić.

On je izrazio nadu da će Sajam turizma biti prekretnica kad govorimo o daljem rastu turističkog prometa, i dodao da će po prvi put na štandu Turističke organizacije Srbije biti otvoren šalter Pošte gde će građani moći da podnesu zahtev za korišćenje vaučera.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turistički aranžmani građani Srbije vaučeri Međunarodni sajam turizma sajam turizma u beogradu

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana