Tekst objavljen: 01.02.2017 11:00        


Dolar je bio na putu da ostvari najlošiji januarski rezultat za 10 godina u utorak, pošto je trgovinski savetnik Donalda Trampa nagovestio da bi nova administracija mogla da utiče na slabljenje dolara. 

Vesti sa tržišta

Sugestije Trampovog novog šefa Nacionalnog tgovinskog saveta, Pitera Navara, da je Nemačka ostvarila korist od "izrazito potcenjenog"kursa dovele su do jačanja evra za 0,6 procenata i izazvale su pad dolara u odnosu na većinu valuta.

Dolar, koji je već oslabio 1,0 procenat ove nedelje u odnosu na jen posle Trampovog uvođenja zabrane ulaska u SAD putnicima iz sedam uglavnom muslimanskih država, što je izazvalo proteste širom sveta i Amerike, dodatno je pao za pola procenta na prepodnevnom evropskom trgovanju.

Do podneva, dolar se trgovao na 113,23 jena, što je za 0,5 procenata niže u odnosu na prethodni dan. U padu je bio i u odnosu na evro na 1,0758 dolara.

Sve je to uticalo na pad od 2,1 odsto u odnosu na korpu valuta, u poredenju sa prethodnim mesecom.
Domaće međubankarsko devizno tržište otvorilo se u utorak na nivou od 123,75/124,05. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan, uz fluktuacije od pet para.

Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12,30 časova iznosio je tri miliona evra po prosečnom kursu od 123,9933. Tokom popodnevnog dela trgovanja nije bilo promena. Tržište se zatvorilo na 123,75/124,05.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) iznosio je 2.471 miliona dinara na nivou od 2,70 do 2,90.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa tržišta međubankarskom tržištu valutna berza međubankarsko devizno tržište

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana