Tekst objavljen: 19.01.2017 8:58        


BEOGRAD, 19. januara (Tanjug) - Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija saopštilo je danas da je u Madridu u okviru španskog Međunarodnog sajma turizma (FITUR 2017), 2017. godina svečano proglašena međunarodnom godinom održivog turizma za razvoj, od strane Ujedinjenih nacija (UN).

UN: 2017. međunarodna godina održivog turizma za razvoj

Kako je navedeno na sajtu ministarstva, generalna skupština UN je 2015. godine, na 70. sednici donela odluku da se 2017. godina posveti doprinosu turizma održivom razvoju.

Dodaje se da je svečanom proglašenju prisustvovala i pomoćnik srpskog ministra za turizam Renata Pindžo, koja se tokom boravka u Madridu sastala sa generalnim sekretarom Svetskte turističke organizacije (UNWTO) Talebom Rifaijem i direktorkom za Evropu, Izabelom Garanjom.

Pindžo je sa Rifaijem i Garanjom razgovarala o saradnji i potencijalnim projektima UNWTO u "Okviru razvojnog partnerstva 2016-2020 Vlade Srbije i Tima Ujedinjenih nacija u Srbiji (UNDAF 2016-2020)", kao i o konferenciji koju će Srbija organizovati u saradnji sa UNWTO u junu 2017. godine na temu održivog turizma u regionu Dunava.

Navodi se da je Rifaija rekao da je 2017. godina jedinstvena prilika da se promoviše doprinos turizma postizanju željene budućnosti i da zajednički treba da se odredi uloga koju turizam ima na agendi održivog razvoja, do 2030. i nakon toga.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana