Tekst objavljen: 21.02.2015 12:45        


JAGODINA, 6. februara (Tanjug) - Na listi 188 preduzeća koja će otići u stečaj, a koju je objavila Agencija za privatizaciju, nema ni jednog iz šest opština Pomoravskog okruga. To je zato što sve firme u ovom regionu žive, rade, imaju perspektivu i potrebna su im samo posticajna sredstva i strateški partner, rekao je danas Tanjugu predsednik Veća samostalnog sindikata za opštine Pomoravskog okruga i grad Jagodi

U Pomoravskom okrugu nema firmi za stečaj

JAGODINA, 6. februara (Tanjug) - Na listi 188 preduzeća koja će otići u stečaj, a koju je objavila Agencija za privatizaciju, nema ni jednog iz šest opština Pomoravskog okruga.
To je zato što sve firme u ovom regionu žive, rade, imaju perspektivu i potrebna su im samo posticajna sredstva i strateški partner, rekao je danas Tanjugu predsednik Veća samostalnog sindikata za opštine Pomoravskog okruga i grad Jagodinu, Miroslav Gajić, dodajući da su ta preduzeća bila i "dobro sindikalno organizovana".
"Grad Jagodina je platio danak kada je do 2004. godine bez posla ostalo više od 10.000 ljudi, i kada su se neke firme, čak i one koje su bile medju najvećima u Srbiji, ugasile", podsetio je i naveo da je takav trend zaustavljen kada je "grad dobio novu vlast, sa Draganom Markovićem-Palmom na čelu, koja radnike nije 'puštala niz vodu'".
Jagodinu su u tom pogledu, prema njegovim rečima, sledile i druge opštine.
Na području Pomoravskog okruga su tri firme u procesu restruktuiranja - nekadašnji gigant Industrija kablova, kojeg je krajem janura napustilo 650 radnika uz socijalni program Vlade, a ostalo je oko 1.300 zaposlenih, zatim Jagodinska pivara sa oko 320 zaposlenih i Preduzeće "Zastava metal" Resavica, u opštini Despotovac.
(kraj) da/ nma

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana