Tekst objavljen: 15.11.2015 9:59        


Beograd će biti prva prestonica u regionu sa takvim vozilima. Električni autobusi će saobraćati na potezu od Sava centra do Vukovog spomenika.

U Beograd stižu prvi električni autobusi

JKP „GSP“ Beograd oglašava javni poziv za nabavku pet novih električnih autobusa, koji bi sredinom naredne godine trebalo da se nađu na ulicama Beograda, prenosi B92.

Gradonačelnik Siniša Mali rekao je da će, ukoliko čitav postupak bude trajao prema predviđenoj proceduri, ugovor biti potpisan za mesec dana, a da će električni autobusi će bitina ulicama Beograda sredinom naredne godine, jer je rok za isporuku minimalno 150, a maksimalno 250 dana od datuma potpisivanja ugovora o isporuci vozila.

Kapacitet tih vozilaje, prema njegovim rečima,minimalno 80 putnika, što je najvažnije, električni autobusi su u potpunosti ekološka vozila.

Motori navedenih vozila nesmetanorade u uslovima spoljašnje temperatureod minus 20 do plus 50 stepeni celzijusa, vreme punjenja na terminusima je deset minuta i elektroautobus je spreman za vožnju narednih 20 kilometara.

Reč je o niskopodnim solo autobusima na električni pogon sa pantografskim sistemom brzog punjenja na terminusima i sistemom skladištenja električne energije pomoću baterija ili super kondenzatora.

Projekat nabavke novih niskopodnih solo autobusa na električni pogon GSP realizuje u saradnji sa gradskim sekretarijatima za zaštitu životne sredine i za saobraćaj.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
električni autobus novi autobusi GSP Beograd autobusi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana