Tekst objavljen: 23.02.2017 9:23        


VAŠINGTON, 23. februara (Tanjug) - Predsednik SAD Donald Tramp pozvao je danas neke od najistaknutijih direktora američkih korporacija u Belu kuću obavestivši ih da namerava da ih uključi u posao povratka proizvodnih radnih mesta u zemlju i obnovu američke dominacije u trgovini, javlja agencija "Blumberg". 

Tramp s direktorima kompanija -plan oporavka industrije

"Oni dele naše opredeljenje za povratak proizvodnje", rekao je Tramp sedeći sa poslovnim liderima, među kojima su bili generalni direktori Dau Kemikalsa Endrju Liveris, Dženeral Elektrika Džefri Imelt, Lokid Martin korporacije Merilin Hjuson, predsednik Katerpilara Dag Oberhelman, i drugi.

Tramp je iskoristio deo sastanka koji je bio otvoren za javnost da ponovi neke poruke iz svoje kampanje, obrušivši se na, kako je rekao, "neverovatno loše" trgovinske sporazume i apostrofirajući trgovinske deficite sa Meksikom i Kine sa Meksikom.

On je ponovio da će biti kažnjene kompanije koje izmeštaju radna mesta iz SAD-a i obećao da će "istisnuti" više novca iz državnih ugovora, navodeći svoj razgovor sa Hjusonovom koja je rekla da će smanjiti cenu za Lokidov borbeni avion F-35 za 700 miliona dolara.

Pre sastanka s Trampom, grupe direktora su podeljene u posebne radne timove koji će se baviti pitanjima kao što su porezi i trgovina, propisi, infrastruktura i buduća radna snaga i davati preporuke za promene politike.

Sastanku direktora sa Trampom pridružili su se i funkcioneri iz administracije, između ostalih, potpredsednik Majk Pens, direktor Nacionalnog ekonomskog saveta Geri Kon, ministar finansija Stiv Menučin i Trampov zet DŽared Kušner, navodi "Blumberg".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana