Tekst objavljen: 18.02.2017 11:29        


Turistička organizacija Beograda (TOB) saopštila je  da će na ovogodišnjem 39. sajmu turizma koji se održava od 23. do 26. februara na Beogradskom sajmu, predstaviti aktuelnu turističku ponudu prestonice za 2017. godinu, programom pod nazivom "Novo lice Beograda". 

TOB na Sajmu turizma predstavlja ponudu grada

Kako se navodi, prezenatacija Beograda je koncipirana kao tematsko predstavljanje različitih segmenata turističke ponude grada, sa fokusom na najvažnije okosnice u promociji u ovoj godini.

Dodaje se da će prvog dana sajma, TOB okupiti "gradove prijatelje" iz regiona povodom uspešno realizovane promotivne kampanje "Go Belgrade" u gradovima okruženja i na taj način najaviti nastavak kampanje i u 2017. godini.

Tokom "Dana ustanove kulture Beograda" kroz različite umetničke nastupe biće predstavljeni programi Muzeja grada Beograda, Zadužbine Ilije Kolarca, Beogradske tvrđave, Kulturnog centra Beograda, a biće promovisan i vodič "Mirisi i ukusi starog Beograda".

Treći dan sajma, kako je najavljeno, biće posvećen promociji najznačajnijih manifestacija u godini, među kojima su: FEST, Beogradski noćni market, Beogradski manifest, Džez festival, kao i događaji koje organizuje TOB - umetnički program u Skadarliji, Latino maraton i Beogradski karneval brodova.

U saopštenju TOB-a se navodi da će u svrhu promocije turističkih programa razgledanja grada, na izložbenom prostoru te organizacije na Sajmu turizma biti postavljen helikoter za panoramsko razgledanje i tim povodom će za posetioce biti organizovana i nagradna igra Go Belgrade "Upoznajte Beograd".

Na štandu TOB-a će i Sekretarijat za privredu promovisati aktivnosti na razvoju turizma i obogaćivanju turističke ponude kao i aktivnosti na podsticanju kategorizacije i promocije kategorizovanih ugostiteljskih objekata za smeštaj koji doprinose raznovrsnosti i upotpunjavanju ukupne smeštajne ponude grada Beograda.

"Pod sloganom ''Gde još niste bili i uživali u Beogradu'', u saradnji sa svim gradskim opštinama: Vračar, Lazarevac, Voždovac, Čukarica, Surčin, Grocka, Zemun, Savski venac, Rakovica i druge, u okviru zajedničkog nastupa, biće predstavljen deo turističke ponude u cilju popularizacije turistički atraktivnih potencijala, manifestacija i događaja koji mogu animirati i okupiti pre svega domaće stanovništvo i posetioce, podstaći izlete, boravak i vikende na ruralnom području, kategorizaciju seoskih turističkih domaćinstava i pokazati neka od mesta, gde još niste bili u Beogradu", piše u saopštenju.

TOB je najavio da će posetioci ovogodišnjeg Sajma turizma moći da uživaju u programima poput "Uživajte u lepotama Vračara", "Vreme je za Voždovac","Čukarica - zelena oaza", "Prikazi iz Surčina", "Lazarevac u živopisnom delu Kolubare...uživajte u pričama", "Grocka na Dunavu - tamo gde je sve počelo", kao i "Turistički potencijali Barajeva".

Od pratećih programa, izdvaja se turističko razgledanje grada pod nazivom "Tramvaj kulture" koje će za goste sajma i Beorgađane realizovati Udruženje turističkih vodiča Srbije i Sekretarijat za privredu Grada Beograda.

Kako je najavljeno Udruženje turističkih vodiča Srbije priprema i edukativni program "Uživajte u pričama turističkih vodiča o skrivenim lepotama Beograda i Srbije", a biće organizovana i promocija Beo Zoo Vrta, kao program povodom 50 godina rada i postojanja TD Zemun i promocija muzičkog scenskog programa ''Što se bore misli moje''.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beograd sajam turizma turistička ponuda grad beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana