Tekst objavljen: 02.05.2017 13:00        


Australijski premijer Malcolm Turnbull rekao je u utorak da će ta zemlja ukinuti privremene vize popularne kod stranaca i zameniti ih vizama za koje je potrebno bolje vladanje engleskim jezikom i radne veštine.

Sve teže do australijske radne vize

Turnbull je odbio sugestije da je promene vizne politike doneta kao odgovor na zahteve desničarskih stranaka, poput Jedne nacije, za jačom nacionalističkom politikom.

Međutim u objavi na Facebooku Turnbull je napisao:
“Naše će reforme imati jednostavni fokus: posao Australijancima i australijanske vrednosti”.

Turnbull je rekao da će promena viza privući kvalifikovanije radnike te veće zapošljavanje Australijanaca za razliku od jeftine radne snage koja je u tu zemlju došla u okviru starih ‘viza 457’.

“Imigraciona smo zemlja, međutim činjenice ostaju – australijski radnici moraju imati prednost pri zapošljavanju u zemlji”,rekao je.

“Nećemo više dopuštati da 457 vize budu pasoši za poslove koji bi mogli i trebali raditi Australijanci”, dodao je.Ta je viza uvedena je kako bi se ispunila nestašica kvalifikovane radne snage i dopustilo vlasnicima vize da dovedu članove porodica u Australiju.

Međutim zaglibila je u kontroverzi zbog optužbi da neki poslodavci uvoze radnu snagu zbog jeftinoće a ne da ispune nestašicu kvalifikovane radne snage.

Turnbull je na konferenciji u Canberri rekao: “Privodimo kraju kategoriju vize 457. Izgubila je kredibilitet”.

Vizu 457 sada koristi oko 95.000 stranih radnika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
australija Viza radna viza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana