Tekst objavljen: 27.03.2017 11:04        


BEOGRAD, 27. marta (Tanjug) - Srbija je ostvarila veliki napredak u reformisanju upravljanja finansijama i javnog sektora proteklih godina, i to na način koji je pomogao ponovno pokretanje ekonomskog rasta i otvaranje radnih mesta, izjavio je izvršni direktor Svetske banke Subhaš Čandra Garg koji je boravio u poseti Srbiji. 

Srbija napredovala u reformi finansijskog upravljanja

"Za održanje bržeg i inkluzivnijeg rasta će, međutim, biti potrebne dublje reforme, uključujući restrukturiranje energetskog sektora i uvođenje pametnih investicija u regionalnu transportnu ienergetsku povezanost", izjavio je Garg, koji je izvršni direktor SB za Indiju, Bangladeš, Butan i Šri Lanku.

Osmočlana delegacija izvršnih direktora Svetske banke je, kako se navodi u saopštenju SB dostavljenom Tanjugu, boravila u poseti Srbiji 26. i 27. marta, u sklopu zapadnobalkanske ture fokusirane na energetsko povezivanje.

Izvršni direktori imali su priliku, tokom razgovora sa potpredsednicom vlade, ministrom finansija, ministrom energetike i drugim predstavnicima sprske vlade, da se iz prve ruke upoznaju sa reformama u energetskom sektoru i sa razvojem u Srbiji, ali i sa ulogom koju Srbija može odigrati na planu većeg povezivanja unutar regiona Zapadnog Balkana i Evrope.

Predstavnici Svetske banke su sa srpskim zvaničnicima razgovarali o infrastrukturi, saobraćaju i reformama energetskog sektora, kao i o perspektivama za regionalno energetsko i saobraćajno povezivanje, navodi se u saopštenju, i podseća da je Svetska banka važan razvojni partner Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana