Tekst objavljen: 21.02.2015 2:50        


BEOGRAD, 6. februara (Tanjug) - Predstojeći Medjunarodni sajam turizma, koji se od 19. do 22. februara održava u Beogradu, biće prilka da se Srbija predstavi na turističkoj mapi sveta kao zemlja pogodna za investicije, poslovne susrete, kongrese, seminare ali i obilazak, odmor, rekreaciju, adrenalinske avanture, šoping i zabavu. U tom cilju organizatori su saopštili da će na sajmu, u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije, Tur

Srbija na turističkoj mapi sveta

BEOGRAD, 6. februara (Tanjug) - Predstojeći Medjunarodni sajam turizma, koji se od 19. do 22. februara održava u Beogradu, biće prilka da se Srbija predstavi na turističkoj mapi sveta kao zemlja pogodna za investicije, poslovne susrete, kongrese, seminare ali i obilazak, odmor, rekreaciju, adrenalinske avanture, šoping i zabavu.
U tom cilju organizatori su saopštili da će na sajmu, u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije, Turističkom organizacijom Beograda, Sekretarijatom za privredu Beograda i Privrednom komorom Beograda, organizovati niz tematskih programa koji će našu zemlju predstaviti kao primamljivu turističku destinaciju sa bogatim etnološkim nasledjem, prirodnim potencijalima i kulturnim bogatstvom.
S obzirom na to da je turizam u Srbiji progresivna privredna grana, da je u protekloj godini ostvaren devizni priliv od oko 1,1 milijarde dolara, a broj stranih turista porastao za 12 procenata, velike su mogućnosti i šansa da se naša zemlja uspešno promoviše i pozicionira na turističkoj mapi sveta.
Turistička organizacija Beograda će sa Sekretarijatom za privredu grada Beograda i Privrednom komorom Beograda predstaviti zajednički projekat i saradnju u oblasti podsticanja razvoja ruralnog turizma.
Bogata turistička ponuda Beograda kontinuirano se unapredjuje, a na sajmu će se Beograd promovisati kao poslovna "city break" destinacija.
Pod sloganom "Taste Serbia", poslednji dan Sajma turizma, nedelja 22. februar, osmišljen je kao sveobuhvatna prezentacija Srbije i Beograda u hali 4 Beogradskog sajma.
Tada će posetioci moći da uživaju u ukusima i mirisima gastronomske ponude svih krajeva Srbije, kao i beogradskih opština u okviru zajedničkog nastupa.
Kao i predhodnih godina, Sajam turizma obilovaće ponudom banjskog i zdravstvenog turizma.
Ovaj segment turističke ponude interesantan je domaćim turistima a sve više i strancima i dijaspori, naročito zbog primamljivih cena i boravka u ambijentu tradicionalnog gostoprimstva.
Istovremeno sa Sajmom turizma organizuju se još tri manifestacije koje turizam čine potpunim - Medjunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo HORECA, Sajam vina BeoWine i Sajam suvenira, saopštili su organizatori.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana